()

بازاریابی و طراحی تجربه کاربری (UX) هر دو دو روی یک سکه هستند. برای مدت طولانی، در بین این دو تضادی وجود داشته است. مردم همیشه این دو را مقایسه کرده و بر اساس معیارهای خاصی، یکی از آنها برتری داشته است اما این را فراموش کرده‌اند که این دو به هم وابسته هستند و تحت تأثیر یکدیگر قرار می‌گیرند. بهبود تجربه کاربری به سادگی می تواند باعث افزایش فروش سایت شما شود. در این مقاله قصد داریم با UX marketing آشنا شویم.

تبلیغات با هدف جذب کاربران انجام می‌شود و تجربه کاربری (UX) باعث تشویق این بازدید کنندگان به بازگشت به وب سایت شما می‌شود.

حسین اصلانی

طراحی UX و بازاریابی با همکاری یکدیگر برای رشد هر محصولی ضروری است. زمان‌هایی که تجربه کاربری فقط برای طراحان مورد توجه قرار می‌گرفت، گذشته است؛ اکنون برای هر دو طراحان و بازاریابان بسیار اهمیت دارد. زیرا رفتار کاربران پویا است، باید آن را رصد کرده و مطابق آن عمل کنید؛ ترکیب تجربه کاربری و بازاریابی ضروری است. هدف هر شرکتی در حال حاضر، فراهم کردن تجربه کاربری شگفت‌انگیز و بلندمدت برای مصرف کنندگان خود است. این مقاله شما را با اطلاعاتی که نشان می دهد چگونه تجربه کاربری (UX) و بازاریابی با یکدیگر ارتباط دارند و اهمیت وابستگی آنها را روشن می کند.

بیا اول اصول‌مونو واضح کنیم!

تجربه کاربری چیه؟ What is UX (User Experience)?

تجربهٔ کاربری (به انگلیسی: User Experience) به اختصار UX شامل رفتارها، نگرش‌ها و احساسات یک کاربر دربارهٔ استفاده از یک محصول، سامانه یا سرویس خاص است. به زبون ساده UX یعنی وقتی با یه وبسایت یا برنامه ای در ارتباطی هستی، چطوری ازش استفاده کردن رو حس می‌کنی و چقدر راحتی و سرعت داره.

مارکتینگ چیه؟ What is Marketing?

همه شما جواب این سوال را میدانید، درست است؟ خب! بازاریابی به معنای آگاه‌سازی افراد از وجود محصول / خدمات شما در بازار و قابلیت برآورده کردن نیازهای آنها است.

آیا هیچ تشابهی بین تجربه کاربری (UX) و بازاریابی وجود دارد؟

هردو مبتنی بر تحقیقات هستند

تحقیقات نقش مهمی برای بازاریابی و UX دارد زیرا اساس گام‌های بعدی را تشکیل می‌دهد. هر دو نیاز به میزان گسترده‌ای از تحقیق درباره ترجیحات مصرف کننده نهایی دارند. بازاریابی در اصل برای درک ترجیحات، رفتارها و روندهای موجود کاربران صورت می‌گیرد. پس از انجام این مشاهدات، طرح‌های UX مطابق آنها آماده می‌شوند.

2. هردو مبتنی بر روانشناسی هستند.

در هر دو حوزه، روانشناسی نقش مهمی دارد. هر دو بازاریابی و تجربه کاربری بر ایده جذب مشتریان و افزایش فروش تمرکز دارند. در حالی که بازاریابی بر جذب کاربران به محصول / خدمت شما تمرکز دارد، تجربه کاربری در اصل بر جذب بازدید کنندگان به گونه ای جذاب تمرکز دارد که آنها می خواهند بارها به وب سایت شما برگردند. بازاریاب‌ها از روانشناسی برای ساخت کمپین‌های موثر استفاده می‌کنند، در حالی که طراحان تجربه کاربری از روانشناسی برای ساخت محصولاتی استفاده می‌کنند که بهترین نیازهای کاربران را برطرف کنند.

علیرغم تمام شباهت‌ها، همچنان برخی تفاوت‌ها بین این‌ها وجود دارد! بیایید به آن‌ها نگاهی بیندازیم.

تمایزات بین بازاریابی و طراحی تجربه کاربری

این تفاوت‌ها باعث می‌شود که هدف بازاریابی و طراحی تجربه کاربری (UX) با هم متفاوت باشد.

1. Conversion Vs User Experience نرخ تبدیل در مقابل تجربه کاربری

هدف اصلی بازاریابی افزایش درآمد شرکت با فروش محصولاتشه.

از طرف دیگه، طراحی UX به هدف ارائه تجربه‌ای برای کاربران است تا با آنها ارتباط برقرار و جذابیتی را برایشان فراهم کند. این نمی‌گوید هربار که کاربر وبسایت را باز می‌کند، حتماً خریدی انجام دهد، اما اطمینان می‌دهد که کاربر از رابط کاربری لذت برده و به آن بازگردد تا در مراحل بیشتری از فروش پیش بروید. طراحی UX باعث می‌شود که کاربر برای رسیدن به هدف بازاریابی، در مسیر خریداریش به جلو برود. در بسیاری از موارد، مشاهده شده است که وقتی محصولات با توجه به طراحی UX خوبی ساخته می‌شوند، مشتریان بیشتر به خرید علاقه‌مند هستند.

میشه گفت که طراحی UX به عنوان یه فاکتور تسریع کننده برای بازاریابی عمل می‌کنه.

2. Broad Trends Vs User Behaviour 2. الگوهای گسترده در مقابل رفتار کاربران

دو تا مقوله هست، یکی رفتار کاربران، یکیم چیزی کلی تر.

بازاریابی با یک سری داده کار می‌کنه که سعی می‌کنه شباهت‌ها و الگوهای اون‌هارو پیدا کنه. توی تحقیقات بازاریابی، تعداد زیادی از مردم رو انتخاب می‌کنن که ببینن چه چیزهایی رو مشترک دارن. برعکس، طراحی UX بر روی سلیقه های افراد گروه های کوچک تمرکز دارد و نه بر روی یک گروه بزرگ. مشاهده شده است که آنچه افراد در یک نظرسنجی پاسخ می دهند کاملا متفاوت از آنچه در واقعیت انجام می دهند است.

اهمیت تجربه کاربری و بازاریابی

خیلی از شرکت‌ها به اندازه‌ی کافی بر روی افزایش تبدیل فروش تمرکز دارند و به تجربه کاربری توجه نمی‌کنند. اگر به برنامه یا وب سایت خود به عنوان یک ابزار بازاریابی نگاه کنید و زمانی را صرف طراحی تجربه کاربری (UX) کنید، مشتریان شما خوشحال خواهند شد و در نهایت محصول شما بازارپسندتر خواهد شد. به طور خلاصه، UX ترغیب کننده‌ی بازدید کننده برای ادامه‌ی فرآیند تبدیل فروش است.

یک طراحی UX شگفت‌انگیز مشتری شما را راضی می‌کند که آنها را به خبرچین شدن درباره محصول شما تبدیل می‌کند. به عنوان مثال، اگر رابط کاربری برنامه شما بسیار جذاب باشد، کاربران از طریق شفاه به شفاه، محصول شما را تبلیغ می‌کنند.

وظیفه هر شرکت اینه که برای مشتریاش رضایت خیلی خوبی فراهم کنه و تجربه‌ای عالی برایشون ایجاد کنه. قبل از طراحی یه محصول باید علاقه‌ها و ناخوشایندی‌های مشتریا رو در نظر داشته باشی. طرح UX خوبی که مشتریمحور باشه، نیازهای کاربر رو برطرف می‌کنه، تبدیل کردن کسب‌وکار رو بهتر می‌کنه و باعث میشه که از رقبایت پیشی بگیری.

چطور با بهبود UX فروش سایتمان را بیشتر کنیم؟

در دنیای پر رقابت فعلی، فروشگاه‌های آنلاین باید به یک تجربه کاربری بهتر از همه چیز توجه کنند، تجربه‌ای که مشتریان را به خرید آنلاین ترغیب کند. یکی از اصلی‌ترین عواملی که در تجربه کاربری تأثیر دارد، UX یا User Experience است. UX همه چیز از طراحی وب‌سایت گرفته تا محتوا و حتی سیاست‌های بازگشت و تعویض کالا را شامل می‌شود. در این مقاله، به بررسی چند راهکار برای بهبود UX و افزایش فروش سایت‌های آنلاین پرداخته‌ایم.

1. طراحی OVO

OVO مخفف opt-in ~ value~ offerاست. یعنی چطور اطلاعات بگیریم، ارزش خلق کنیم و پیشنهاد بدهیم. این فرآیند قابل طراحی است و اثر بسیار بالایی در افزایش فروش دارد. ما در دوره آموزشی UX marketing یک جلسه کامل به یادگیری OVO اختصاص داده ایم.

2. بهبود نرخ تبدیل


اگر ما به رفتار کاربر در سایتمان آگاه شویم می توانیم نرخ تبدیل را به شدت افزایش دهیم. ابزار های زیادی برای اینکار وجود دارد. ابزار هایی مثل گوگل آنالیتیکس و هات جار و… به عنوان مثال ما با آنالیز متوجه می شویم که سرعت بعضی از صفحات سایتمان پایین است. یا کاربر در یکی از صفحات دچار سردرگمی می شود. پس شروع می کنیم به بازطراحی و بهبود آن صفحه. سرعت بارگیری صفحه بسیار مهم است، زیرا مشتریان حتی اگر به دنبال خرید هستند، ممکن است صفحه را ترک کنند اگر صفحه باز شدنی بیش از حد طولانی باشد. برای بهبود سرعت بارگیری صفحه، می‌توانید از ابزارهایی مانند Google PageSpeed Insights استفاده کنید و به سایت خود بررسی دقیقی دهید.

3. نحوه نمایش محصولات


نحوه نمایش محصولات نیز بسیار مهم است. مشتریان باید به راحتی به محصولات مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند. برای این منظور می‌توانید از ابزارهایی مانند الگوریتم‌های پیشرفته فیلترینگ و مرتب سازی استفاده کنید تا مشتریان به راحتی به محصولات مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند.

موارد خیلی زیادی وجود دارد که در مقالات بعدی راجع به آن صحبت خواهیم کرد.

مردم چرا از ما خرید می کنند؟

دوره بازاریابی و طراحی تجربه کاربری

اگر به این موضوع علاقه مندید حتما در دوره افزایش فروش به کمک تکنیک های تجربه کاربری شرکت کنید. این دوره اقدام محور و عملی است.

این مقاله چقدر مفید بود؟ با کلیک روی ستاره ها رتبه بده تا بدونیم چه مدل مقالاتی بنویسیم...

میانگین امتیاز / 5. تعداد آراء: